15 غذای محلی ترکیه
وقتی در مورد غذاهای معمولی ترکیه صحبت می کنیم ، ذکر این نکته ضروری است که این کشور یکی از محبوب ترین گزینه های فست فود را در اختیار جهان قرار داده است . با این حال ، همانطور که این غذا معروف و محبوب است ، غذا های ترکی بسیار فراتر از کباب است . حتی می توان گفت ترکیه یکی از متنوع ترین ، غنی ترین و خوشمزه ترین غذاهای روی کره زمین را دارد .
باقلوا : خیلی بیشتر از یک دسر
باقلوا یکی از معرف ترین غذاهای ترکی است. با وجود این، آنها منحصر به ترکیه نیستند و عملاً در کل منطقه غرب نیز یافت می شوند . باقلوا ها برای کسانی که میل یه مصرف شیرینی دارند تقریبا غیر قابل مقاومت است .
آنها در اشکال ، اندازه ها و اشکال مختلف هستند ، اما همیشه با پایه یکسان : یک شیرینی ترد و پوسته پوسته فیلو که با آجیل ( معمولاً پسته ، گردو و بادام ) بسته بندی شده و در مقدار زیادی عسل آغشته شده است .
دونر کباب بین المللی :
از بین تمام غذاهای معمولی ترکی ، بدون شک دونر کباب شناخته شده ترین و محبوب ترین غذا است . که این غذا به عنوان ” گوشت کبابی چرخان ” نیز شناخته می شود . و این ماهیت این غذا است .
دلمه :
کلمه ” دولما ” به معنای ” پر کردن ” یا چیزی است که با چیز دیگری پر شده است . در ترکیه ( و سایر کشور های اسلامی و یونان) ، « دولما » همیشه با برگ های انگور که با برنج پخته شده و گاهی تکه های گوشت و سپس با لیمو پر میشود ، همراه است . این غذای معروف ترکی یک پیش غذای مقاومت ناپذیر است .
مزه :
مزهها معمولی ترین پیش غذا های ترکی هستند : غذاهایی از انواع سالاد ، ترشیجات و سبزیجات برشته ( مانند بادمجان یا فلفل ) که در سس های خوشمزه ریخته میشوند ، و همچنین سیخهایی از مرغ ، گوشت بره و میوه های خشک .
بورک :
این نامی است که به نوعی پای یا شیرینی تهیه شده از خمیر فیلو مانند ، که با پنیر سفید ترکی یا فتا ، گوشت چرخ کرده ( یا جایگزین گیاهی ) و مقداری سبزیجات پر می شود ، داده می شود . این غذا با نام های « بوریکا » یا « بورکا » نیز شناخته می شود که اغلب با یک چای ترکی سرو می شود .
منمن :
منمن نامی است که به غذای کلاسیک تخممرغ در ترکیه که برای صبحانه در سراسر جهان میل میشود ، داده میشود . در این نسخه ، تخم مرغ ها با تکه های کوچک سبزیجات مانند گوجهفرنگی ، پیاز و فلفل همراه می شوند .
لینک اختصاصی چینود
پیلاو :
پیلاو همراه اصلی هر وعده غذایی ترکی است . با این حال ، آن نه در یک ، بلکه در بسیاری از قالب های مختلف ارائه می شود . در اصل ، در ترکیه این کلمه به دستور العمل های مختلف برنج اشاره دارد .
بسیاری از آن ها تأثیر شرقی واضحی دارند ( پیلاو برنج معمولی هندی است ) و اغلب با ادویه جات و سبزیجات چاشنی می شوند. همچنین ، در هر دستور غذا از نوع متفاوتی برنج استفاده می کند.
مانتی :
مانتی یکی از بارزترین غذاهای شرقی در غذاهای ترکی است . در واقع ترکیه این غذا را با بسیاری از کشور های آسیای مرکزی مانند ارمنستان ، ازبکستان و قزاقستان به اشتراک می گذارد .
مانتی نامی است که به شیرینی پر شده با گوشت بره ، حمام شده در سس ماست غنی و چاشنی پیاز و ادویه های مختلف داده می شود .
کوفته :
این غذا ها ، کوفته هایی هستند که معمولاً از گوشت گاو یا بره تهیه میشوند و با پیاز و ادویه های مختلف مخلوط می شوند . آنها معمولاً روی آتش چوب پخته می شوند و به سادگی خوشمزه هستند.
پیده، میان وعده ای برای مصرف سریع :
خوب ، باید بدانید که « پید » جدا از نان ، یک غذا هم هست و بسته به جایی که آن امتحان می شود ، متفاوت خواهد بود ، زیرا در مناطق مختلف ترکیه انواع مختلفی دارد . « پید » شبیه پیتزا اما کوچک تر و طولانی تر است ، که روی آن یک سری مواد قرار میگیرند و سپس در اجاق سنگی یا چوبی قرار میدهند .
در بعضی جاها ، مانند منطقه دریای سیاه ، مواد را داخل آن مانند پای قرار می دهند . برخی از گزینههای «پید» دارای گوشت چرخ کرده ، گوشت گاو یا گوسفند و پنیر هستند .
اما در نوعی به نام “یاگلی” “پید” را با کره میمالند ، یک تخممرغ به آن اضافه میکنند و سپس داخل فر قرار می دهند .
یک سنت عجیب این است که اگر می خواهید آن را در خانه درست کنید و فر مناسبی ندارید ، در برخی از روستا های ترکیه بدون هیچ مشکلی آن را به نانوایی محله می برند.
لوکوم
لوکوم نوعی شیرینی که به آن شیرینی ترکی نیز معروف است. این لقمه های ژله فشرده دارای میوه های خشک ( پسته ، گردو ، فندق و … ) هستند و با شکر یا نارگیل پوشانده می شوند . لوکوم ها به دلیل تضاد رنگ ها و بافت ها بسیار زیبا هستند . آنها معمولاً هنگام سفارش قهوه ارائه می شوند ، اما خرید آنها از سوپرمارکت ها و غرفه های خیابانی نیز امکان پذیر است. همچنین برخی از نانوایی ها آنها را در جعبه های کوچک مانند شکلات به فروش می رسانند ، بنابراین می توانند سوغاتی خوبی باشند .
لوفر، ماهی آبی از تنگه بسفر :
اگر غذا های مورد علاقه شما با گوشت گاو یا بره نیست ، در استانبول می توانید ماهی را انتخاب کنید. و اگر تازه باشد و از تنگه بسفر آمده باشد ، خیلی بهتر است . لوفر به ماهی روغنی اشاره دارد که در این منطقه بسیار رایج است و حتی با ساده ترین آماده سازی ها طعم بسیار خوبی دارد . کبابی شده با روغن ، سیر ، فلفل و چند ادویه به اضافه مقداری سبزیجات همراه آن ، خوشمزه است .
نوشیدنی های معمولی ترکی
چای ترکی :
چای ترکی که بسیار معروف است یک چای قوی (سیاه) است که اغلب در قوری های بزرگ و چشمگیر دم می شود . این نوشیدنی را می توانید در هر زمانی از روز میل کنید.
قهوه ترک :
قهوه ترک که شهرتش به تمام جهان نیز رسیده است ، بسیار غلیظ است و مستقیماً در یک قابلمه آب بدون فیلتر دم می شود . قهوه ترک دارای طعم بسیار خاص و لذیذی است.
آیران :
این یکی از محبوب ترین نوشیدنی های ترکی در ماه های گرم سال است . این یک نوع میلک شیک است که با ماست و آب تهیه می شود و روی آن کف زیادی می نشیند .
مطالب مرتبط